Een bijzondere teamwerking tussen psychiaters, psychotherapeuten en psychologen

Wij zijn een groepspraktijk van psychiaters, psychologen en psychotherapeuten. Door onze brede expertise en nauwe samenwerking bieden we een kwalitatief en breed aanbod in ambulante psychische zorg voor (jong)volwassenen, koppels en gezinnen.

1 + 1 = 3

Op geregelde tijdstippen komen we als team samen rond de tafel. We kijken door onze verschillende brillen naar vragen en trajecten. We luisteren, bevragen, voegen toe. Met die collegialiteit en solidariteit verzorgen we jou – onze cliënt – én onszelf. Want ook de hulpverlener moet het aandurven om verzorgd te worden en toelaten om te veranderen.

Durven twijfelen, blijven groeien.

We gaan voor passende zorg, de best mogelijke zorg. We verwijzen intern door voor een ‘zijsprong’ in het traject als dat de cliënt vooruithelpt. De psychotherapeut behoudt steeds het overzicht en blijft jouw vast aanspreekpunt.

Hoe verloopt een therapietraject?

Eerste oriënterende gesprek

01

Tijdens een eerste oriënterend gesprek beluistert één van onze therapeuten jouw vraag. Wat heb jij nodig om tot de gewenste verandering te komen? We stemmen jouw vraag af op het aanbod van ons team en verwijzen door als nodig. Dankzij de brede expertise in ons huis kunnen we jou een persoonlijk en gericht traject voorstellen.

Uniek pakket van zorg

02

Je start de begeleiding met jouw psychotherapeut of psycholoog. De frequentie bepalen jullie samen. Kan een andere therapievorm onderweg iets voor jou betekenen? Dan is een ‘zijsprong’ mogelijk: met een collega van ons team, een online aanbod, een groepstherapie… We komen tot een uniek pakket van zorg op jouw maat.

Passende zorg

03

Ons aanbod is ruim: individuele gesprekken, online programma’s, groepstherapieën … We zetten in op een passende hoeveelheid zorg via het principe van ‘stepped care’: met zo weinig mogelijk stappen zo ver mogelijk komen. We bieden de zorg die je nodig hebt: niet te veel, en niet te weinig.